Mindre CO2 i den verden vi lever

By 0
3111
Mindre CO2 i den verden vi lever

Som brugere af biler, lastvogne mv. har vi et ansvar for at hjælpe med at nedsætte CO2 udledning. Vi nyder godt af de mange fordele, men bør også tænke på de kommende generationer og give dem det bedste udgangspunkt for et liv i en verden, som vi har oplevet den – vi har alle et ansvar.

RVS giver ikke blot økonomiske besparelser, men også CO2-besparelser. Ca. 25% af al CO2-udledning i verden kommer fra transportmidler, hvilket gør det et oplagt sted at fokusere på at nedbringe HC (HydroCarbon) og NO (Kvælstoffet kvælstofoxid) udledning.

Når et køretøj RVS behandles bruger det mindre brændstof grundet den formindskede friktion i motoren og de lavere forbrændingstemperaturer. Selvsagt giver et mindre brændstof behov mindre CO2 udledning, men også de lavere motorer temperaturer gør, at der udvikles færre giftige partikler.

Tests af køretøjer viser, at udledningen af CO2 fra motorer, som er RVS behandlet udleder ca. 10-40% mindre CO2 end ikke behandlede motorer.

For at sætte det lidt i perspektiv, har jeg lavet en løs udregning til dig ud fra Teknologisk Instituts grønne beregner kombineret med data fra Danmarks Statistik.

RVS-behandles det antal biler, der var registreret ved årsskiftet i 2017 ca. 2.466.000 stk. og opnås, der en 10% mindre udledning vil det svare til en besparelse på ca. 1.093.524,91 tons CO2 hvilket rundt regnet svarer til at fjerne 250.000 biler.

Vi ved, at det i fremtiden hovedsageligt vil være elektriske køretøje, der anvendes i dagligdagen for både private og i erhverv. Men indtil vi alle har råd og indtil det bliver rentabelt af den ene og anden grund, har vi alle et ansvar for at bidrage til nedsættelsen af CO2 udledning.

RVS er nemt og hurtigt at tilføje til motorolien. Bland pakkens indhold og ryst, hæld det i motorolien og kør nu en god tur. Så nemt er det!